Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert | Jazztube
Een eerste ontmoeting op het laatste concert van het jaar

The Chai Connection (in trio), donderdag 21 december 2023, Het Bruggenhuis, Geraardsbergen

Met violist, componist Wouter Vandenabeele, multi-instrumentalist, componist en fotograaf Thomas Noël en gitarist Jeroen Knapen. Hoe moet je hun muziek omschrijven? Folk? Ja en nee. Jazz, ja en nee. Het is een veelkleurige caleidoscoop, een plezier om naar te kijken en te luisteren.

Vandenabeele en Noël zijn vrienden voor het leven. Maakten los en met elkaar vele concertreizen naar verre oorden en integreerden specifieke lokale muziek in hun composities. En telkens als ze weer samenkwamen voor concerten kwam het tot verrassend samenspel, interacties en improvisaties. Gitarist Jeroen Knapen is van een jongere generatie, maar uit hetzelfde hout gesneden en mede toonaangevend met spel en composities in dit trio.

Het publiek stak hun appreciatie niet onder stoelen of banken, integendeel. Dat was mede te danken aan de muziek van The Chai Connection; die is laagdrempelig en zorgt voor een positieve boost in deze donkere dagen. Laagdrempelig, maar geenszins routineus of plichtmatig.

Er werd spannend en op het scherp van de snede gemusiceerd als collectief en met uitstekende individuele improvisaties. Voeg daarbij het enorme speelplezier dat het trio uitstraalde, met geestige conversaties en aankondigingen. Dit alles zorgde ervoor dat na een langdurig slotapplaus een toegift onontkoombaar was.

Ook in het nieuwe jaar heeft het Bruggenhuis weer een aantal concerten in diversiteit op het programma staan.

Foto & video: Cees van de Ven

In de Jazztube hieronder zie je 'Quo Vadis', een compositie van Jeroen Knapen, zoals uitgevoerd door The Chai Connection tijdens hun concert in het Bruggenhuis.

Labels: , , , , , ,

(Cees van de Ven, 27.12.23) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:
Cd van het moment:
Robin Verheyen Trio - 'Zabonpr​é​s Sessions'

Klik op de hoes om dit album te beluisteren en voor meer informatie

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.