Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


In memoriam
Sanne van Hek


Gisteren bereikte ons het verschrikkelijke nieuws dat de Eindhovense trompettiste Sanne van Hek op 41-jarige leeftijd in haar woonplaats is overleden. Wat ons rest zijn de herinneringen...

Sanne was een bijzonder persoon, leergierig en open-minded. In 2008 zag ik haar met The Black Napkins - een geweldig trio met naast Van Hek ook gitarist Jasper Stadhouders en drummer Gerri Jäger - tijdens een optreden in café Kraaij & Balder, waar ze veel indruk maakte. In een recensie schreef ik: 'Binnen de band fungeerde Sanne van Hek als het rustgevende baken van herkenning temidden van de steeds fluctuerende soundscapes. Haar eigenzinnige trompetspel klonk beurtelings vertrouwenwekkend warm en zoekend tentatief, met veel mooie melodische frasen als commentaren bij de intense geluidssculpturen die om haar heen werden opgetrokken. Van Hek had geen flashy en technisch doorwrocht spel nodig om te imponeren.'

De in 2009 verschenen debuut-cd van The Black Napkins is een staalkaart van hun kunnen en gaat vandaag de cd-speler in. Een mooi testimonium voor het trompetspel van Van Hek.

De Volkskrant typeerde Sanne van Hek in 2012 als 'een volstrekt eigenzinnige muzikant, die leeft in een wereld vol bijzondere (samenkomsten van) klanken.' Ze zal gemist worden.

Beluister hier het concert van The Black Napkins & Jozef Dumoulin op vrijdag 14 maart 2008, een opname van Jazz at the Crow in café Kraaij & Balder, Eindhoven.

Foto: Cees van de Ven

Labels:

(Maarten van de Ven, 10.4.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.