Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Marcela Hendriks - 'Marcela Sings Night And Day'

Timeless, 2023 | Opname: 28 maart 2023

Tja, hoe word je ontdekt als jazzzangeres? Bij Marcela Hendriks (Bogota, 1980) ging het zo: ze raakte in gesprek met Rein de Graaff, die met enige regelmaat in de muziekschool van zijn woonplaats Veendam te vinden is, waar Hendriks lesgeeft. Het is gewoon plezierig om op verschillende vleugels te spelen. Toen De Graaff de zangdocente voorstelde een deuntje met hem te zingen, was het pleit beslecht.

Is Hendriks een 'echte' jazzzangeres? Moeilijk. De meeste liedjes op haar debuutalbum met het Rein de Graaff Trio plus altsaxofonist Benjamin Herman brengt ze redelijk rechttoe rechtaan. In sommige nummers ('I Thought About You'; 'Throw It Away') hoor je aan haar timing dat ze beslist mogelijkheden heeft in die jazzrichting. En het is mooi dat ze het verse van 'How Deep Is The Ocean' boven dat diepe water heeft weten te krijgen.

Het repertoire bestaat uit standards; 'In Love In Vain' van Jerome Kern en Leo Robin is een uitzondering. Ze zingt het met uitsluitend de piano als begeleiding. De Graaff speelt ongebruikelijk vrij op 'Route 66' en in het reeds genoemde 'Throw It Away' gaat hij op de McCoy Tyner-toer. Dit is het meest bevredigende nummer van het album. En nu maar wachten tot die stem een beetje gaat zakken en haar laag meer body krijgt.

Labels: , ,

(Eddy Determeyer, 30.10.23) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:
Cd van het moment:
Robin Verheyen Trio - 'Zabonpr​é​s Sessions'

Klik op de hoes om dit album te beluisteren en voor meer informatie

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.