Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd / Jazztube
Kenturah's Kitchen - 'Oeroeboeroe' (eigen beheer, 2017)

Opname: april 2016

Dat het trio Kenturah's Kitchen al een tijdje bezig is en hard op dit repertoire heeft gestudeerd, hoor je af aan de interactie. De composities van pianist Ed Baatsen hebben een eigengereid karakter. Pedant, zou ik zeggen, wanneer dat niet zo negatief klonk. Zelfverzekerd dan, zoals het slotnummer 'Tough Guys'. Breedgeschouderde types, met nauwelijks waarneembare bobbels onder de oksels.

Toch is het niet de piano die centraal staat. Daar kun je bassist Han Slinger op aanspreken. Zij expressieve strijkwerk domineert 'De Gaarkeuken Part 2'. De afwisseling van spanning en ontspanning werkt hier goed. In 'Bluesaround' functioneert zijn contrabas zelfs als een zo goed als compleet strijkkwartet en in het titelnummer 'Oeroeboeroe' is het instrument zo scherp als een scalpel.

Dat drummer Bert Kamsteeg het hoogste woord voert in de eerste helft van het openingsnummer 'De Gaarkeuken Part 1' zet de burger licht op het verkeerde been. Beschouw het maar als aandachttrekker, als wervende tekst. De rest van het album houdt hij zich relatief gedeisd, al valt zijn New Orleans-paradebeat in 'Memories' lekker op het oor.

Mooi opgenomen ook.

In de Jazztube hierboven stelt het trio zich voor in een minidocumentaire ter gelegenheid van hun optreden op het festival Bij Beijers Binnen 2016.

Labels: ,

(Eddy Determeyer, 25.9.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.