Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
Rabobank Amersfoort Jazz

Wereldjazz, wereldmuziek en muzikaal talent: Amersfoort Jazz pakt steviger uit dan ooit. Van 8 juni tot en met 11 juni zindert het op de historische pleinen en locaties in Amersfoort. 350 nationale en internationale meer en minder prominente musici bevolken de talloze binnen- en buitenpodia. Het zal dan gaan, als vermeld in de uitgebreide brochure, om 85 concerten op 12 plekken in de historische binnenstad.

Artist in Residence is de zeer vermaarde Amerikaanse tenorsaxofonist Houston Person – ik verklap er gelijk maar bij dat hij een van mijn favorieten is, niet per se een vernieuwer, maar een formidabele swingende hardbopper en souljazzer. De in 1934 geboren tenorist speelde en nam platen op met onder meer Gene Ammons, Grant Green, Groove Holmes, Horace Silver, Shirley Scott, Lena Horne, Don Ellis en Eddie Harris. Het aantal platen onder eigen naam bedraagt meer dan 70. Op donderdag 8 juni is hij op het openingsconcert te horen met het Peter Beets Trio. De overige dagen is hij te beluisteren in de muziekvoorstelling 'Swingin' Harlem', met de bigband Licks & Brains en de tenor battle met collega-saxofonisten Alexander Beets en Sjoerd Dijkhuizen, 'Tribute to the Texas Tenors'.

Tijdens de overige dagen vinden er concerten plaats van groepen die hebben deelgenomen aan het Sena Performers International Jazz Laureate Festival. Reeds relatief bekende namen zijn: Okabe Family, Xavi Torres Trio, Domic J. Marshall, Florian Favre Trio en Yuma Levin Quintet.

Andere klinkende namen die acte de présence geven zijn: DJ Maestro met altsaxofoniste Suxanne Alt, Wicked Jazz Sounds, The Quartet met slagwerker Han Bennink, The Jazz Orchestra Of The Concertgebouw met zangeres Madeline Bell, Gare Du Nord, Giovanca, Artvark, Van Kemenade's Three Horns And A Bass, Tango Extremo, Stormvogel & Leo Janssen en de 'Spanish Night' in Theater De Lieve Vrouw met het Camerata Flamenco Project, Nono Garcia en Alexey Leon.

Klik hier voor meer informatie.

Labels: ,

(Jacques Los, 19.5.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.