Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #99


In deze aflevering heeft Dirk Roels gitarist Hans Van Oost te gast. Van Oost is een van de drukst bezette gitaristen van het land. Hij speelt onder meer mee op de recentste plaat van het Bart Defoort Quintet, 'Inner Waves', en op het nieuwe album 'Portraits Of Brazil' van zangeres Caroll Vanwelden. Van Oost speelt ook een stukje livemuziek in de studio en hij heeft een aantal verrassende jazzplaten meegenomen.

Onlangs stelde SCHNTZL zijn eerste full-cd voor op de labelnight van De Werf. Je hoort een reactie van pianist Hendrik Lasure en van drummer Casper Van de Velde en uiteraard ook muziek van dat nieuwe album.

Pianist Ivan Paduart wordt binnenkort 50 en heeft net een nieuw album uitgebracht samen met gitarist Quentin Dujardin. 'Catharsis' is uitgebracht op het Duitse label Mons Records en ook trompettist Bert Joris, bassist Richard Bona, mondharmonicaspeler Olivier Ker Ourio en drummer Manu Katché spelen mee.

Verder horen we nieuw werk van de gitaristen Karl Van Deun en Ruben Machtelinckx. Ooit waren ze meester en leerling, maar nu hebben ze een zeer evenwichtige duoplaat uit. 'Shapes' verscheen onlangs op El Negocito Records.

Klik hier om Jazz Rules #99 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 23.10.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.