Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #89-91


In deze aflevering komt Bertrand Flamang van Gent Jazz Festival naar de studio. Samen met Dirk Roels gidst hij je door het programma van Gent Jazz. Gent Jazz viert dit jaar zijn 15de verjaardag, dus wordt er ook teruggekeken op de begindagen van het festival. En uiteraard hoor je muziek van de bands die er spelen, zoals van het duo Steven Delannoye/Nicola Andrioli. Zij stellen hun nieuw album 'Dining In The Dark' voor op Gent Jazz.

In het tweede uur nieuwe muziek van de uit Zuid-Korea afkomstige pianiste Soo Cho. Zij verblijft al geruime tijd in Nederland en nam er een plaat op met twee Belgen: Janos Bruneel op bas en Lionel Beuvens op drums. En uiteraard is er een nieuwe aflevering van #25Miles, over leven en werk van Miles Davis, met jazzprofessor Frederik Goossens.

Zangeres Hilde Vanhove is te gast in Jazz Rules #90, ze komt haar nieuwe album 'Imagine' voorstellen. Ook ‪#‎25Miles‬ en nieuwe muziek van Albert Vila en Serge Lazarevitch/Nicholas Thys/Teun Verbruggen.

In Jazz Rules #89 komt saxofonist Bart Defoort in de studio zijn nieuwe album 'Inner Waves' voorstellen. Defoort is intussen bijna drie decennia actief in de Belgische jazz.

Jeroen De Weder is organisator van Jazz In 't Park in Gent. Hij geeft toelichting bij het programma. In #25Miles gaat het dit keer over 'Miles Smiles' van Miles Davis.

En je hoort nieuwe muziek van Book Of Air, 'Vvolk', naar aanleiding van de kortste nacht op 25 juni in de Handelsbeurs in Gent.

Klik hier om Jazz Rules #89 te beluisteren.
Klik hier om Jazz Rules #90 te beluisteren.
Klik hier om Jazz Rules #91 te beluisteren.

Foto: Urgent FM & Cees van de Ven

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 7.7.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.