Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #86-87


Heel wat fijne gasten in aflevering 86 van Jazz Rules! Pianist Bram Weijters en de Amerikaanse trompettist Chad McCullough zijn op tournee door Vlaanderen en Brussel met het Bram Weijters/Chad McCullough Quartet. Vlak voor hun concert in Gent kwamen ze langs in de studio van Jazz Rules. Ze vertellen er onder meer over hun plannen voor een duoalbum.

Gitarist Filip Verneert heeft samen met de Spaanse pianist EO Simon het album 'Meeting Patricia' opgenomen. Ze starten met een concertreeks en Filip Verneert is studiogast. Hij heeft het over de nieuwe plaat en brengt ook een paar favoriete jazzplaten mee.

In #25Miles, de reeks over het leven en werk van de legendarische trompettist Miles Davis, krijg je deze keer uitleg van docent jazzgeschiedenis Frederik Goossens over de opnames van het album 'My Funny Valentine' van Miles.

In aflevering #87 van Jazz Rules Urgent FM is contrabassiste en zangeres Trui Amerlinck studiogast. Ze heeft net een nieuwe band die TRVI heet en brengt ook muziek mee van verschillende andere eigen projecten. Amerlinck speelt o.m. ook bij B.J. Scott. Daarnaast speelt en zingt Trui ook live in de studio!

#25Miles behandelt het album 'E.S.P.', dat Davis opnam met een voltallig nieuwe kwintet, met daarin Wayne Shorter, Herbie Hancock, Ron Carter en Tony Williams.

Dirk Roels laat je ook nieuwe muziek horen van Thomas Decock, het Christian Klinkenberg Orchestra en Warped Dreamer, een project van drummer Teun Verbruggen met Jozef Dumoulin, Arve Henriksen en Stian Westerhus.


Klik hier om Jazz Rules #86 te beluisteren.
Klik hier om Jazz Rules #87 te beluisteren.

Foto: Cedric Craps & Ria De Clerck

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 14.6.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.