Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd / Jazztube
Wojtek Justyna Tree...Oh!? - 'Definitely Something' (eigen beheer, 2015)

Opname: mei 2014

De Poolse gitarist Wojtek Justyna is een eclectisch muzikant. Actief binnen de jazz, maar zoals hij zelf zegt: "While I was getting deeper into it (de jazz, red.) I always remained open to all styles. You name it: blues, funk, hiphop, rock, bluegrass, r'n'b were all on heavy rotation on my iPod and have left their own specific mark on my musical personality. I'm sure you'll hear all these influences weaving through this album."

Met 'this album' bedoelt Justyna zijn debuutalbum 'Definitely Something', dat hij onlangs uitbracht met zijn trio, onder de ludieke naam: Wojtek Justyna Tree...Oh!? Met verder Daniel Lottersberger op bas en Alex Bernath op drums, die tevens verantwoordelijk is voor de rap. Daarnaast heeft Jusyna op zijn debuutalbum een aantal gasten uitgenodigd. Zo horen we op 'Honey On My Knees', een stevig swingend funky nummer, Frank Deruytter in een stomende solo op tenorsax en Jamal Thomas als extra slagwerker en levert Coen Molenaar in 'Getting There' een bijdrage met een flitsende en opruiende solo op het hammondorgel.

In 'Stop Calling Me' grijpt Justyna met behulp van zanger Michael 'Big Mike' Ventimiglia terug op de traditie van de blues. Terwijl Ventigmiglia met trillende donkere stem zijn partij zingt, laat Justyna met behulp van zijn gitaar horen vervaarlijk te kunnen janken. In 'Two Rivers' staat de Ghanese traditie centraal. Met behulp van fluitist en percussionist Dela Botri en zangeres Mame Balla weet hij ook in dit genre te overtuigen.

Het zijn deze bijdragen die dit album zijn meerwaarde geven. Justyna zelf blijft op dit album namelijk redelijk aan de veilige kant. Het rockt en swingt allemaal prima, maar echt vernieuwend is het niet wat hier gebeurt. Maar als je van eclectische jazz met een flinke dosis rock en funk houdt, dan heb je hier een prima album aan.

In de Jazztube hierboven het Wojtek Justyna Tree...Oh!? met een uitvoering van het titelnummer van dit album: 'Definitely Something'.

Labels: ,

(Ben Taffijn, 27.9.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.