Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Festival
North Sea Jazz 2015


"Menige 'echte' jazzliefhebber haalt tegenwoordig zijn neus op voor het North Sea Jazz Festival. Het zou te druk zijn, te commercieel en veel te veel aandacht besteden aan pop. Waar is de jazz gebleven? Nee, dan vroeger in Den Haag... Welnu, na de drie dagen van deze jubileumeditie is er maar één antwoord mogelijk. De spijtoptanten hebben ongelijk. Want ja, het was druk en er was veel muziek die de jazzliefhebber niet direct met jazz associeert, maar er was ook héél veel te zien en te horen waar de echte jazzliefhebbers voor warm liepen."

Ben Taffijn bezocht het North Sea Jazz Festival. Hij doet verslag van de concerten van Tyshawn Sorey Trio, Vijay Iyer Trio, Nik Bärtsch's Ronin Rhythm Clan, Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz & Dan Berglund, Kris Davis Infrasound, Lee Konitz Quartet, Jack DeJohnette's Made In Chicago, The Bad Plus Joshua Redman, Rudresh Mahanthappa, Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix, Bill Frisell en Oran Etkin.

Klik hier om zijn festivalverslag te lezen.

Louis Obbens maakte fotografische verslagen van North Sea Jazz 2015, die je hier kunt bekijken: vrijdag 10 juli, zaterdag 11 juli en zondag 12 juli.

Labels:

(Maarten van de Ven, 17.7.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.