Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd / Jazztube
Büyükberber-Nabatov-Hemingway – '21-9-12' (TryTone, 2014)

Opname: 21 september 2012

Dit is compromisloze vrije improvisatiemuziek. Daarvan dachten we dat die met de jaren zeventig afscheid had genomen, maar tegenwoordig is het weer bon ton om alle grenzen open te gooien.

Het naar zijn lengte 31'54" genoemde stuk begint als pure geluidskunst, met de knorrende contrabasklarinet van Oguz Büyükberber. De piano van Simon Nabatov en de drums van Gerry Hemingway springen op de trein en al snel klinkt het trio of het aan elkaar geklonken zit. Een bezonken piano-interludium wordt begeleid door minimaal percussiewerk. Even later mengt Nabatov er Cecil Taylor-flarden door. Volgens mij kan deze man alles. Ik zou hem wel eens ragtimemuziek willen horen spelen.

De sfeer wisselt. Een open plek wordt ingevuld door een ritselende Hemingway, waar de basklarinet periodieke misthoornsignalen aan toevoegt. Deze muziek is een stuk abstracter dan Büyükberbers vorige trio-album, 'Gibi', van anderhalf jaar eerder.

Bekijk de Jazztube!
De muziek op deze cd is een gedeelte van het Bimhuis-concert, dat het trio gaf op 21 september 2012 in het kader van een carte blanche voor Oguz Büyükberber. Klik op de afbeelding linksboven om te kijken naar een fragment.

Labels: ,

(Eddy Determeyer, 2.11.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:
Blijf in de picture met
een gratis jazzbanner!


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.