Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


 

Cd / Jazztube
Holland Bigband - 'Push Forward' (Jazzshop Records, 2013)


In het domein van door Thad Jones en Bob Brookmeyer geïnspireerde jazzorkesten laat de Holland Bigband van zich spreken. De achttien gerenommeerde mannen onder leiding van trompettist Loet van der Lee geven de arrangementen van Sebastian Ohm, Henri Gerrits, Johan Plomp en anderen alle eer. Met name het intrigerende, rijkgetinte 'Garden Of Stones' van Gerlo Hesselink en Henri Gerrits en het geheimzinnige 'Nile' van Plomp, op een idee van de leider, komen goed uit de verf.

Dat het orkest in de loop van de tien jaar van zijn bestaan een hele roedel aan bekwame componisten en bewerkers aan zich heeft gebonden, is op zich prijzenswaardig. Maar de keerzijde is dat de Holland Bigband niet echt een eigen smoel heeft. Maar misschien is dat ook nooit de bedoeling geweest. Dat we horen hoe Gerrits in Bart Lusts 'Booza Me Mucho' alle trombones de vrije teugel geeft, inclusief solist Lust zelf, is misschien al voldoende. Of hoe een andere trombonist, Vincent Veneman, in 'Nile' het orkestgeluid wordt binnengeloodst. Dat soort momenten.

Bekijk de Jazztube!
Klik op de afbeelding linksboven om de Holland Bigband in de studio aan het werk te zien tijdens de opname van 'Booza Me Mucho'.

Labels: ,

(Eddy Determeyer, 9.12.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
Belgi├ź
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.