Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


 

Cd / Jazztube
Paul van der Feen - 'Odyssee' (Tree Of Life, 2013)


Paul van der Feen is niet zomaar een rietblazer. Hij is van de jonge jazzgarde en speelt dan toch maar in het Metropole Orkest. Daarnaast speelt hij in het Vintage Jazz Sextet, in het kwartet van zijn bassende broer Clemens en won hij ook nog eens de White Foundation World Sax Competition in London.

Inmiddels is hij leider van het kwartet Odyssee – met gitarist Anton Goudsmit, bassist Clemens van der Feen en drummer Roy Dackus - waarover op zijn website vermeld staat: 'Odyssee is een band die de luisteraar meeneemt op een reis door het hart van een muzikaal universum, waarin ritmiek het schip voort drijft, melodie het ongeveinsde persoonlijke verhaal vertelt en harmonie een goddelijk perspectief verschaft. Bewegend op de groove van een nieuw tijdperk gaat een vastberaden gezelschap op weg in een wereld van klank en expressie op zoek naar een nieuwe betekenis van jazz.'

Dat zou dan hoorbaar moeten zijn op de onlangs uitgebracht cd met dezelfde titel als de naam van de band. Maar helaas, dat valt niet erg mee. Het is een in elkaar geknutseld brouwsel. Middels veel overdubbing, soundscapes en sampling is een product tot stand gebracht, dat gekenschetst kan worden als soft poppy, funky, jazzy easy-listening muziek. Perfect om in te slapen of uitermate geschikt als achtergrondmuziek bij een hippe en trendy receptie in een idem dito etablissement.

Als dit bewegend is 'op de groove van een nieuw tijdperk', dan hoop ik dat tijdperk niet mee te maken. Gelet op het kaliber van de musici van dit kwartet is het toch mogelijk muziek met stevige pit, meer inhoud en avontuur te maken. En Paul, schroom niet lekker te gieren op de sax. Dat kun je namelijk wel.

Bekijk de Jazztube!
Klik op de afbeelding linksboven om Paul van der Feen's Odyssee live aan het werk te zien bij het Radio 6-programma Mijke's Middag. Da's andere koek dan de cd.

Labels: ,

(Jacques Los, 30.9.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.