Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Festival
Jazz Middelheim 2013 Part 2


"In het Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Quintet is geen plaats voor een ritmesectie. De voortdurende, veranderende klanktapijten en de verschuivingen in de structuur zijn bijna geheel uitgeschreven! Langzaam maar gedisciplineerd bewegend en voorzien van een voortdurende tegendraadsheid ontstaat een nieuwe muzikale taal. Het is de laptop, die live via een ingenieuze programmeertaal een dimensie toevoegt aan de voortgebrachte muziek. De menselijk maat wordt als het ware geïntroduceerd bij het gebruik van elektronica. De muziek is van een zeer hoog abstractieniveau, oorspronkelijk in compositie en experimenteel in zijn improvisatie. Bij vlagen voorzien van kleine solistische en eigengereide miniatuurtjes."

Louis Obbens bezocht de tweede dag van Jazz Middelheim. Hij doet verslag van de concerten van Tigran & Trilok Gurtu, het Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Quintet, Verheyen/Copland/Peacock/Baron en het John Scofield Trio.

Klik hier om zijn festivalverslag te lezen.

Cees van de Ven maakte een fotoverslag van deze tweede dag van Jazz Middelheim, vrijdag 16 augustus. Klik hier om zijn foto's te bekijken.

Labels:

(Maarten van de Ven, 28.8.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgi├ź
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.