Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Festival
Gent Jazz 2012 Part 3


"Er zijn in de jazz en bij uitbreiding in de muziekwereld weinig zekerheden. Dat Axl Rose in de backstage zijn tot stof weergekeerde glorie ruimschoots compenseert met pretentie is er een van. Een andere is dat bij het boeken van Dave Douglas of Joey Baron het publiek van een festival al minstens één straf concert te horen krijgt. Nog beter is het natuurlijk om ze samen te zetten en ze te combineren met tenorsaxofonist Joe Lovano. Dat Lovano en Douglas met Sound Prints (de bandnaam is een knipoog naar Shorters 'Footprints') uitgerekend een eerbetoon aan de muziek van Wayne Shorter willen brengen, maakte hen tot het ideale 'voorprogramma'. Al was er geen plaats voor blinde adoratie; Shorter werd geëerd met composities van Douglas en Lovano. Wat Shorter kreeg aan muzikaal oprechte erkenning, verloor hij aan Sabam-inkomsten."

Koen Van Meel bezocht de derde dag van het Gent Jazz Festival. Hij doet verslag van de concerten van Combo 42 featuring Stefano Di Battista, het Fabrice Alleman New QuarTeT, het Dave Douglas-Joe Lovano Quintet en het Wayne Shorter Quartet.

Klik hier om zijn festivalverslag te lezen.

Cees van de Ven maakte een fotoverslag van de derde dag van Gent Jazz 2012, zaterdag 7 juli. Klik hier om zijn foto's te bekijken.

Labels:

(Maarten van de Ven, 1.8.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.