Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Jazzpodium verdwijnt waarschijnlijk uit Lindenberg


Stichting Jazz & Impro Nijmegen (JIN) wordt bedreigd in haar bestaan. Cultuurwethouder Henk Beerten is van mening dat JIN moet fuseren met het Productiehuis Lindenberg. Maar die fusiebesprekingen zijn vastgelopen. Voorzitter Marc Hoogma van JIN spreekt van een 'overname' in plaats van een fusie met Productiehuis Lindenberg.

"We dreigen onze onafhankelijkheid kwijt te raken, als we op de voorwaarden van De Lindenberg ingaan", reageert voorzitter Hoogma. Stichting JIN bestaat sinds het begin van 2000 en heeft jarenlang café The Shuffle als podium gehad. "Dat liep op een gegeven moment stuk en het toenmalige bestuur van JIN vroeg of anderen het wilden overnemen. Dat is gebeurd en sinds 2007 programmeren we in De Lindenberg, de Steigerzaal en Karolingenzaal", legt Hoogma uit.

Er was echter altijd sprake van een frictie tussen Lindenberg en JIN. "De Lindenberg hanteert een schouwburgachtige opstelling als het gaat om de behandeling van het publiek. Als je twee minuten te laat ben, kom je de zaal niet meer in. Je mag geen consumpties meenemen en dergelijke. Terwijl wij juist van een lossere opstelling houden. Wat meer relaxed. Ik ben zelf ook geweigerd bij een concert, omdat ik te laat was." Ook bestaat er een groot verschil van opvatting over het programmeren van jazz en improvisatiemuziek.

JIN heeft voor het nieuwe seizoen tot januari 2013 zes concerten geprogrammeerd in LUX. De komende weken wordt het overleg met De Lindenberg opnieuw tegen het licht gehouden.

Bron: De Gelderlander

Labels:

(Maarten van de Ven, 18.7.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.