Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Jazztube
'Het Fluisteren van Eric Vloeimans'


De internationaal bekende jazztrompettist Eric Vloeimans werd twee jaar lang gevolgd door de Rotterdamse regisseur Jan Louter. Het resultaat was onlangs te zien bij 'Het Uur van de Wolf' (NTR) op Nederland 2. Deze aflevering van The Jazztube geeft je de gelegenheid om het programma alsnog (of nogmaals) te bekijken.

De documentaire - of beter gezegd korte film - is alleen al vanwege de prachtig geƫnsceneerde beelden de moeite waard om te bekijken. De internationaal bekende trompettist Vloeimans is een echte vakman, van vele markten thuis, en een die zich niet graag in een hokje laat stoppen. Hij begeeft zich bijna moeiteloos in verschillende muzikale werelden: van de improvisatiejazz tot de klassieke muziek. Als persoon wijkt hij bovendien af van het traditionele plaatje dat bestaat van de trompettist; hij kleedt zich kleurrijk, is ijdel en noemt zijn trompet oneerbiedig 'toeter'. Zeer de moeite waard om even voor te gaan zitten. Juist ook als je geen overtuigd jazzliefhebber bent, is het mooi om te zien en horen hoe hij komt tot zijn, door vakgenoten geprezen, fluistertoon.

In de documentaire 'Het Fluisteren van Eric Vloeimans' ziet de kijker de trompettist voor en achter de schermen van vele repetities en optredens. In het Concertgebouw speelt hij - begeleid door het Metropole Orkest - een sensueel duet met de sopraan Claron McFadden. Op het Oerol Festival gaat hij los tijdens een concert met Kyteman. En met pianist Florian Weber valt de meer melancholische kant van zijn persoonlijkheid te horen. "Optreden is een kick, het is het mooiste wat er is, het is een staat van zijn waarin je alles vergeet."

Klik op de afbeelding linksboven om deze Jazztube te bekijken.

Labels:

(Christel de Krosse, 4.4.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.