Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Festival
Jazz Middelheim 2011 Part 2


"Het absolute klapstuk van deze bijzondere avond was het optreden van de formatie Bar Kokhba. Het is een eigentijds kamerorkest, dat is genoemd naar een joods aanvoerder in de rebellie tegen de Romeinse bezetters in het jaar 132. Op een zeer specifieke wijze wordt de muziek van John Zorn door dit ensemble uitgevoerd en door de meester zelf gedirigeerd."

Jacques Los bezocht de tweede dag van het festival Jazz Middelheim, die volledig in het teken stond van de muziek van saxofonist, componist, orkestleider en producer John Zorn. Hij doet verslag van de concerten van Uri Caine, Mycale, Bar Kokhba en het Masada Sextet.

Klik hier om zijn festivalverslag te lezen.

Freelance tekenaar Pieter Fannes maakte de bovenstaande prent tijdens het concert van het Masada Sextet. Klik hier voor meer werken van zijn hand van Jazz Middelheim 2011 en andere zomerfestivals.

Klik hier voor een summier fotoverslag van dag 2 van Jazz Middelheim 2011 door Cees van de Ven en Jos L. Knaepen. De reden daarvan kunt u zelf lezen op een ongenuanceerd communiqué dat John Zorn voorafgaand aan deze festivaldag deed uitgaan.


Nabeluisteren?
Alle concerten van Jazz Middelheim werden door de Vlaamse radiozender Klara uitgezonden.
Klik hier om de bovengenoemde concerten te beluisteren.

Labels:

(Maarten van de Ven, 24.8.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.