Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik / The Jazztube
Mike Mainieri bij jubilerende Stichting Jazz in Arnhem


Stichting Jazz in Arnhem bestaat in december vijftien jaar en is inmiddels een belangrijke factor geworden in het Arnhemse uitgaansleven.

Iedere maand organiseert zij in de Mahler, het café-restaurant van Musis Sacrum, jazzconcerten. Elke derde dinsdag van de maanden september tot en met mei staan daar bekende namen uit de Nederlandse en de Europese jazzwereld op het podium. De stichting gaat haar jubileum vieren met een drietal extra concerten. En heel toepasselijk, die worden georganiseerd in de Jubileumzaal van Musis Sacrum.

Vanavond gaat het eerste concert van start met niemand minder dan vibrafonist Mike Mainieri, de oprichter van de fameuze band Steps Ahead, waarmee hij in de tachtiger jaren de basis legde voor de fusion jazz, die nog steeds erg populair is. Hij wordt begeleid door het trio van Marnix Busstra (gitaar), Eric van der Westen (bas) en Pieter Bast (drums).

In de hoogtijdagen van de fusion speelde de vibrafonist in de supergroep Steps Ahead naast Michael Brecker en Steve Gadd. Als tiener oogstte hij al lof als begeleider van Billie Holiday en Buddy Rich. Zijn samenwerking met de Nederlandse gitarist Marnix Busstra in de elektrische groep Second Vision krijgt nu een vervolg in een akoestische setting. De vibrafoon van Mainieri krijgt de volle ruimte bij het nieuwe trio van Busstra.

Het concert van Mike Mainieri in Musis Sacrum begint vanavond om 20.15 uur. De entree bedraagt €15,00 of €12,50 voor CJP-houders of kinderen jonger dan 16 jaar.

De Jazztube biedt een fraai stukje Steps Ahead. Met naast Mainieri Michael Brecker (Steinerphone), Mike Stern (gitaar), Darryl Jones (basgitaar) en Steve Smith (drums). 'Beirut' opent een concertfilm uit 1986, die live werd opgenomen in Tokyo's Kan-i Hoken Hall, en ook op dvd verkrijgbaar is. De uitstekende solo's worden verzorgd door Brecker en Mainieri. Klik op bovenstaande afbeelding om de video te bekijken en te beluisteren.

Meer weten?
 • Kijk op de website van Stichting Jazz in Arnhem voor meer informatie over de extra concerten ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum.

  Labels:

  (Maarten van de Ven, 27.11.08) - - [naar boven]


  Lees verder in het archief...


 • Menupagina's:

  Redactieadres:

  Hoekstraat 1 B17
  3910 Neerpelt
  België
  (0032) 11747180
  (0032) 498788554

  Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
  Mail de redactie.