Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 



Jazztube
Dijf Sanders - 'Parvati'

Een van de leukste platen van het afgelopen jaar was ongetwijfeld 'Puja' van de muzikale ontdekkingsreiziger Dijf Sanders. Na de spannende grooves en exotische soundscapes rond field recordings uit Indonesië op zijn succesalbum 'Java' (2017) liet hij zich voor dit album inspireren door de Nepalese, Tibetaanse, Chinese en Indiase cultuur en dat zorgde andermaal voor een heerlijk schijfje met een verslavende werking. Daarbij vakkundig ondersteund door Mattias De Craene (sax), Nicolas Mortelmans (sitar) en Simon Segers (drums).

In een interview met Enola zei Sanders: "Ik denk dat 'Puja' een ceremoniële plaat is geworden. Het sacrale timbre van de muziek die ik in Nepal ontdekte, heeft een bezwerendere, soms donkere toon. Meestal vertoefde ik er ook in monnikensferen. De muziek die ze maken is vaak een heel heftige clash van dissonante, koperen klankbronnen."

In de Jazztube brengt Dijf Sanders een nummer van dit album: 'Parvati', opgedragen aan de Hindoeïstische godin van de schoonheid. Sanders leidt het zelf in.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 16.3.21) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.