Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Jazztube / Special
Jazzvitaminen in coronatijd #1


Al enige tijd geleden zijn alle concerten stopgezet vanwege de coronacrisis. Sombere en harde tijden voor alle artiesten, die hierdoor een belangrijk deel van hun inkomsten moeten missen. En natuurlijk voor de muziekliefhebbers die zich verheugd hadden op een mooi concert. Maar in deze uitzonderlijke periode ontstaan ook prachtige initiatieven, die het voor muziekliefhebbers mogelijk maken vanuit hun luie stoel toch met enige regelmaat een klein concertje tot zich te nemen. Ook hier geldt blijkbaar: samen komen we er wel door! In deze bijdrage een klein overzichtje van al het moois dat ons op jazzgebied via internet wordt aangeboden. Ik zal proberen in deze rubriek regelmatig een update te geven van wat er zoal op het internet te vinden is. Tips kan je sturen aan: johanpape6@gmail.com.

Op de Facebookpagina van trompettist Teus Nobel zag ik enkele malen al prachtige vertolkingen voorbij komen, met diverse bezettingen die vanuit hun eigen huiskamer of keuken de partijen inspelen. Zoals de laatste bijvoorbeeld: Stings klassieker 'It’s Probably Me' (zie Jazztube hieronder), uitgevoerd door S!R oftewel de Soul Recruits, bestaande uit Dennis Kroon, Teus Nobel, Ferry Lagendijk, Aron Raams, Sven Happel en Marc Schenk. Met als speciale gast Candy Dulfer.

De Belgische pianist Jef Neve geeft regelmatig miniconcertjes vanuit zijn huiskamer die zeer de moeite waard zijn. Meestal verschijnt er rond 17.30 uur een nieuwe editie.

Ik zag Jon Cleary samen met John Scofield in betere tijden optreden in het Bimhuis. Ook hij is nu aan huis gekluisterd in New Orleans. Van de nood een deugd makend heeft hij nu regelmatig een Quarantini Happy Hour vanuit zijn studio. Het concept: hij beantwoordt vragen van het ingelogde publiek of speelt zelf wat hem te binnen schiet. In een heerlijk informele setting etaleert Cleary dat hij gepokt en gemazeld is in de New Orleans-jazztraditie, een schat aan ervaring en anekdotes heeft en bereid is dat te delen. Echt een aanrader vanwege de mooie muziek, inkijkjes in de muziekgeschiedenis en de soms ook technische, maar zeer toegankelijke uitleg die Cleary erbij geeft. Er staan nu al zes afleveringen op zijn Facebookpagina.

Steun muzikanten door hun muziek te beluisteren op Spotify, hun platen te kopen en straks weer voor volle zalen te zorgen!!

Labels: , ,

(Johan Pape, 8.4.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.