Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Eve(n) in Bijloke Wonderland

Eve Beuvens, donderdag 17 augustus 2023, De Bijloke, Gent

Het soloconcert van pianiste Eve Beuvens was de perfecte opmaat voor een nieuw seizoen Bijloke Wonderland, in een copresentatie met JazzLab.

Het werd een concert om in te lijsten. Haar cd 'Inner Geography' (Igloo Records) kreeg terecht lovende recensies, maar dit liveconcert bezorgde je zelfs bij de zomerse temperatuur kippenvel. Beuvens oogt misschien wat fragiel en zonder pathos, maar haar toucher van met name haar linkerhand is stevig, prominent en onontkoombaar. Haar composities en spel zijn divers, boeiend maar bovenal orgineel, met een aansprekende eigenheid die niet iedereen is gegeven. Zoals bij de alom bekende composities 'Joline' en 'Caravan', welke Beuvens een totale make-over gaf en voorzag van een volstrekt eigen signatuur. Rustige intimistische stukken werden afgewisseld met intens ferm, maar altijd verstaanbaar werk.

Bij het selecteren van foto’s van dit concert, beluisterde ik haar niet te missen cd, waarbij het Brusselse Igloo-label een welgemeend brevet van vermogen verdient voor de uitstekende opnamekwaliteit. Daarmee wordt absoluut recht gedaan aan deze bijzondere componiste/pianiste die Eve Beuvens is.

Tenslotte wil ik liefhebbers van uitstekende pianomuziek deze cd graag van harte aanbevelen. Maar neem ook zeker de gelegenheid te baat om een van haar concerten te bezoeken die JazzLab voor haar in petto heeft.

Foto: Cees van de Ven. Klik hier voor zijn fotoverslag van dit concert.

Labels: , , , ,

(Cees van de Ven, 19.8.23) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:
Cd van het moment:
Robin Verheyen Trio - 'Zabonpr​é​s Sessions'

Klik op de hoes om dit album te beluisteren en voor meer informatie

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.