Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Warren Wolf - 'Chano Pozo: Origins'

eigen beheer, 2023 | Opname: juni 2022 & januari 2023

Spoiler alert: dit album van multi-instrumentalist Warren Wolf is géén hommage aan de beroemde congaspeler Chano Pozo (1915-1948), de grondlegger van de Cubop. Ik meen ergens gelezen te hebben dat 'Chano Pozo' de bijnaam was die papa Wolf voor zijn kleuter had bedacht omdat die zijn hele leefomgeving als zijn percussie-instrument gebruikte. Het is dus niet onredelijk te veronderstellen dat de 'Chano Pozo' die in de bezetting wordt opgevoerd als bespeler van de bas, de toetseninstrumenten, de percussie en de elektronica gewoon Warren Wolf zelf is. Temeer daar de onderscheiden keyboards het hoogste woord voeren. Het enige nummer met een latin-feel is 'Thelma E.', de rest leunt tegen de muzak aan. Muziek voor in je Starbucks, dichter bij Roy Ayers dan Milt Jackson.

Dat neem niet weg dat Wolf met 'Sunday Morning', 'Another Side' en 'The Struggle Continues...' pakkende melodietjes heeft bedacht voor dit telefoon-ensemble (de muzikanten luisteren niet zozeer met oren als via koptelefoons naar elkaar). Wolfs vocalen, door middel van een (je houdt het niet voor mogelijk wat ze allemaal uitvinden) ElectroSpit Talk Box* krijgen een rol die gelijkwaardig is aan de verrichtingen van de instrumentalisten.

* De ElectroSpit Talk Box is een apparaat dat om de nek gedragen wordt en verbonden is met een telefoon of synthesizer, die de stemtrillingen van een gebruiker als muziekinstrumenten kan laten klinken. [RED.]

Labels: ,

(Eddy Determeyer, 5.9.23) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:
Cd van het moment:
Robin Verheyen Trio - 'Zabonpr​é​s Sessions'

Klik op de hoes om dit album te beluisteren en voor meer informatie

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.