Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Ragazzi wint de Dutch Jazz & Crossover Competition 2022

Ragazzi heeft zaterdagavond in het Bimhuis zowel de prijs voor de Beste Band als de Publieksprijs van de Dutch Jazz & Crossover Competition 2022 gewonnen.

De voorzitter van de vakjury Will Maas motiveerde het aldus: "Met de voor jazz bijzondere bezetting van cello's en violen, het sublieme samenspel, de gezamenlijk uitgewerkte composities en de inventieve arrangementen, hield Ragazzi zowel het publiek als de jury op het puntje van haar stoel."

Ragazzi wint een geldprijs van 8000 euro en een tournee langs relevante festivals. De tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse of in Nederland woonachtige muzikanten de mogelijkheid te bieden zich te presenteren aan een groter publiek, de pers en de muziekindustrie. De competitie werd 23 jaar geleden geïnitieerd op aandrang van de jazzmusici verenigd in de grootste muzikantenvakbond Ntb, het North Sea Jazz Festival, de NPO en Buma Cultuur. De competitie is verder onderscheidend door de open inschrijfstructuur: groepen van alle stijlen en formaten jazzmuziek, crossovers en aanverwante stijlen kunnen meedingen.

De bands worden natuurlijk beoordeeld op de mate van virtuositeit en samenspel. Maar daarnaast wordt meegewoogen of de band ook in staat is om het publiek op welke manier dan ook te raken. Bezit het een zekere originaliteit en stuwt het jazz verder op naar vernieuwing?

Eerdere winnaars van de Dutch Jazz & Crossover Competition zijn onder meer Agog, As Guests Quartet, Fransz Von Chossy Quartet, The Blazin' Quartet, Kapok en Sun Mi Hong Quartet.

Labels: , ,

(Maarten van de Ven, 19.12.22) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:
Cd van het moment:
Frans Vermeerssen
Trio - 'The Trail'

Klik op de hoes om twee tracks te beluisteren en voor meer informatie

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.