Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Het doek valt voor Doctor Jazz Magazine

Na jaren van tegenvallende financiƫle resultaten heeft het bestuur van de Stichting Doctor Jazz met pijn in het hart moeten besluiten om na 60 jaar te stoppen met het uitgeven van het Doctor Jazz Magazine, het oudste jazztijdschrift van Nederland. Tevens gaat de stekker uit de jaarlijkse Doctor Jazzdagen met de bijbehorende jazzmarkt voor verzamelaars.

De Stichting Doctor Jazz wordt niet opgeheven en zal met een afgeslankt bestuur blijven bestaan. Ook de Doctor Jazz-website blijft gehandhaafd, dit in verband met de verkoop van de Doctor Jazz cd-producties, het enige onderdeel dat niet met verlies draaide, mede door de sponsoring, donateurs en voor deze tijd redelijke verkoopcijfers.

Het besluit zal voor sommige liefhebbers als een verrassing komen, maar wie de laatste Doctor Jazz Dag heeft bezocht moet zijn geschrokken van de lage opkomst en de hoge gemiddelde leeftijd. Het Doctor Jazz Magazine heeft al jaren te maken met een dalend aantal abonnees. Aan de kwaliteit van het magazine heeft het niet gelegen, aldus bestuurslid Sam Verbeek, wel aan de vergrijzing en een desinteresse van de media en het jongere publiek voor classic jazz en jazzmuziek in het algemeen, waarbij dan geldt dat onbekend ook onbemind maakt. Pogingen om het tij te keren bleven helaas zonder veel succes.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 22.11.22) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.