Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd's
Lisbeth Quartett - 'Release'

Intakt, 2022 | Opname: 30 november & 1 december 2021

Een *****-cd wat mij betreft. Altsaxofoniste Charlotte Greve en haar kompanen Manuel Schmiedel (piano), Moritz Baumgärtner (drums) en Marc Muellbauer (contrabas) - oftewel het Lisbeth Quartet - spelen hier de ***** van de hemel!

Na een lange rustperiode waarin ieder zijns weeg ging, kwam het viertal bijeen voor een streaming performance. Charlotte Greve cum suis brachten daar een aantal eenvoudige melodieën ten gehore, waarmee het kwartet vervolgens aan de slag ging. Onmiskenbaar hoorbaar is hoe hecht en onvoorwaardelijk men muzikaal tegenover elkaar staat en hoe de onderlinge chemie het eindresultaat bepaalt.

Daarom word je als luisteraar gewaar dat allen zich ten doel hebben gesteld om met fijnzinnig spel opvallend egoloos hun muzikaliteit maximaal bij te dragen. Deze cd nodigt uit om na een algemene luisterbeurt ook stukken nogmaals te beluisteren met een focus op saxofoon, piano, bas of drums.

Geen enkel stuk klinkt gratuit of geforceerd gepolijst. Integendeel, in de Fattoria Musica Studio in Osnabrück was er volop avontuur en interactie. Noem het 'het ons-kent-onsgevoel', dat maakt dat tussen de talloze cd-releases van dit jaar deze 'Release' van het Lisbeth Quartet een niet te missen en in het oor springende parel is.

Labels: , ,

(Cees van de Ven, 22.10.22) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:
Cd van het moment:
Frans Vermeerssen
Trio - 'The Trail'

Klik op de hoes om twee tracks te beluisteren en voor meer informatie

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.