Pagina's

vrijdag, september 09, 2022


Jazztube
Maripepa Contreras Quintet - 'Wie Weet'

Maripepa Contreras is een groot talent op de hobo. Ze heeft klassiek hobo gestudeerd in Spanje en in Amsterdam specialiseerde ze zich in de jazz. Er was toen nog geen jazzhobo-docent op het conservatorium, daarom kreeg ze les van saxofonist Ben van Gelder. De frasering van Maripepa op de hobo is bijzonder fraai. De hobo heeft een zeer karakteristiek geluid en die wat zachtere toon gaat zeer goed samen met jazz. Bovendien speelt Maripepa met een mooie flow en hoog energetisch gehalte.

Maripepa heeft onder andere ook deelgenomen aan het project 'High Dive' van Morris Kliphuis en een project van Bo van de Graaf. Ze speelde in het Marmoucha Orchestra, waarvoor ze ook de arrangementen schreef. Bij het Gaudeamus Festival 2022 had ze tijdens de openingsavond een prominente rol in een project van Rembrandt Frerichs.

Ook is ze een van de topmusici die verbonden is aan Splendor in Amsterdam, een club voor alle soorten muziek, verzonnen en opgericht door 50 topmusici en hun publiek. Kijk en luister in de Jazztube hierboven naar een fragment uit 2020, waar Maripepa speelde met haar eigen kwintet in LantarenVenster in Rotterdam als een van de grote talenten in het showcase-programma van Injazz. En in de afgelopen twee jaar heeft ze zoals gezegd bepaald niet stilgezeten.