Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws | Festival
Amersfoort Jazz 2020

Drie dagen, drie streams, drie podia. Van 20 t/m 22 november streamt het festival Amersfoort Jazz 19 concerten live vanuit Theater De Lieve Vrouw en De Observant. Voor het typische festivalcachet wordt gezorgd vanuit het online Amersfoort Jazz Café, met presentatie door onder meer Izaline Calister, SaraLee Vos, Bart Wirtz en Rolf Delfos. De uitzending wordt opgeluisterd door DJ Maestro. Het evenement is gratis online te beleven.

In het theater geven gerenommeerde jazzformaties en -artiesten acte de présence, zoals Tineke Postma, Izaline Calister en Margriet Sjoerdsma Odelion. Voor grensoverschrijdende verrassingen zorgen Artvark & Drums United, Efe Erdem Three4 en Stormvogels Alter Ego Jazzbarock Consort.

In de Observant zijn vrijdag- en zaterdagavond Amersfoort Jazz Club Nights, met Steffen Morrison, Shirma Rouse, Saskia Laroo, Alexander Beets & The Round Midnight Orchestra ft. Paul van Kessel en Gallowstreet Brassband, terwijl op zondag de intimiteit wordt gezocht met de tango van Naos en de elegante Caribbean jazz van actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Amersfoort Jazz presenteert de nieuwe generatie met ondermeer Sun-Mi Hong, Kika Sprangers, Xavi Torres, Thomas Pol, Sebastiaan van Bavel, Gideon Tazalaar, Tim Hennekes en Simio (de driedubbele winnaar van het Prinses Christina Concours). In samenwerking met de Spaanse partners Jazz I Am, Jazz Terrassa en Institute Ramon Llull stelt het festival een jong kwintet samen van de grootste talenten uit Nederland en Spanje.

Amersfoort Jazz eert ook de legendes. Hans Dulfer (80) keert terug met zijn nieuwe formatie. Boy Edgar Prijs-winnaar Jasper van 't Hof neemt plaats achter de vleugel en de synthesizer. Trompettiste Ellister van der Molen speelt en vertelt over de filmmuziek van Miles Davis. In De Lieve Vrouw zijn drie filmvoorstellingen van de spraakmakende film 'Miles Davis: Birth of the Cool' (2019).

Het festival is live te volgen via de website van Amersfoort Jazz.

Foto's: Willem Schwertmann & Petra Beckers

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 9.11.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:
Blijf in de picture met
een gratis jazzbanner!

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.