Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Cyclope - 'Uilenvlucht' (eigen beheer, 2020)

Opname: oktober 2019

Deze cd kan het beste worden beluisterd in totale afzondering en volledige luisterbereidheid, uw gsm op stil en aan uw voordeur het bordje NIET STOREN. Dat zijn voorwaarden om al het moois dat door Lode Vercampt op cello en Jean-Philippe op klarinetten juist op waarde te schatten. Zet u schrap voor Cyclope!

Samenspel, toonvorming en muzikale verstandhouding frapperen. Zelden hoor je op klarinet zulke beheerste langgerekte verfijnde glissandi tot in het uiterste pianissimo, zoals in het stuk 'Insomnia'. De aangrijpende verhaallijn van Poncin op een bedje van geplukte single notes van Vercampt is van een grote schoonheid.

Volkomen muzikale eensgezindheid hoor je onder andere in 'Laudes'. Daar is geen speld tussen te krijgen. De wijze waarop dit duo in deze uitgave-in-eigen-beheer tot klinken werd gebracht verdient alle waardering.

Van bovenstaande superlatieven moet geen woord worden teruggenomen. Het luisterplezier van 'Uilenvlucht' is van dien aard dat ik het bordje NIET STOREN nog even laat hangen en de repeat-toets van de speler nog eens indruk.

Ook voor Lode Vercampt en Jean-Philippe Poncin geldt het motto: SUPPORT ARTIST, BUY THEIR STUFF, SHARE THEIR WORK.

Klik hier om te luisteren naar een track van dit album: 'Venijnbomen'.

Labels:

(Cees van de Ven, 5.11.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:
Blijf in de picture met
een gratis jazzbanner!

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.