Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Einde van JazzCase


Het jazzpodium JazzCase, dat zijn domicilie had in Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt, sluit na dertien seizoenen de deuren. Dit besluit volgde na de afwijzing van een aanvraag in het kader van projectsubsidie voor bovenlokale cultuurprojecten. De beslissing van de Vlaamse overheid om de provinciale bevoegdheden te beperken, waaronder cultuur, zorgde er al eerder voor dat Dommelhof dit jazzaanbod niet meer zelf kon faciliteren en financieren, zodat JazzCase alleen nog werd ondersteund door de fusiegemeente Pelt.

Programmator Cees van de Ven: "JazzCase in residence, waarvoor het dossier was ingediend, was een uniek en innovatief concept. Het bood kunstenaars van uiteenlopende disciplines de gelegenheid om nieuwe jazz-gerelateerde creaties tot stand te brengen en op geƫngageerde podia aan het publiek te tonen Het werd helaas niet verstaan en gehonoreerd. Een en ander betekent het einde van JazzCase als concertorganisator en label."

Met een uitgesproken mix van innovatieve en spannende concerten profileerde JazzCase zich de afgelopen jaren als een podium voor actuele jazzmuziek, waarbij de meerwaarde werd gevonden in de vernieuwing en uitdagingen binnen de hedendaagse jazz. Dat werd onder meer gerealiseerd met het 'in residence'-programma, waarbij tijd en ruimte werd gegeven aan nieuwe projecten, jonge muzikanten en nieuwe formaties.

Naast vele Belgische en Nederlandse formaties stonden ook internationale muzikanten op het programma gedurende de afgelopen dertien jaar, waaronder Nils Wogram, Samuel Blaser, Ingrid Laubrock, Arve Henriksen, Ambrose Akinmusire en Christoph Irniger. Een aantal concerten werden ook uitgebracht op cd, zoals die van het Han Bennink Trio, VLEK, Lotz Of Music, Jozef Dumoulin & Lidlboj, Reeds & Deeds en - onlangs nog - het Peter Hertmans Quintet.

Labels:

(Maarten van de Ven, 16.4.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:
Blijf in de picture met
een gratis jazzbanner!Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.