Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Weloverwogen doeltreffend

Tim Finoulst Trio feat. Bert Joris, vrijdag 21 februari 2020, De Singer, Rijkevorsel

Van harte aanbevolen is een understatement voor het memorabele en uiterst genietbare concert dat het trio van Tim Finoulst samen met trompettist/flügelhornist Bert Joris in de Singer ten beste gaf.

Tim Finoulst kan in zijn idioom zonder twijfel gerekend worden tot een van 's lands beste gitaristen. Zijn buitengewone techniek en trefzekerheid staan in dienst van zijn improvisatorisch gedachtegoed en melodieuze composities. Berichten van andersdenkenden vallen onder de rubriek 'fake news'. Het feit dat jazzicoon Bert Joris zich voor de kortgeleden verschenen cd 'Tender Machine' en concerten bij Finoulsts trio voegde, zegt voldoende.

Het concert in de Singer werd buitengewoon gesmaakt. Twee lange sets met weloverwogen afwisseling van composities en tempi zorgden ervoor dat het publiek het naar de zin had en daar ruimhartig blijk van gaf.

Composities waren vaak van Finoulst, met uitzondering van 'Philomène' van bassist Martijn Vanbuel en 'Brother' van drummer Daniel Jonkers. Balades zoals 'Mouches Volantes', 'Smiling Eyes' in medium tempo, het bluegrass 'Folky Towers' of 'Harvest' in 15/8 maatsoort, het sprankelde allemaal moeiteloos de zaal in. Samenspel en individuele improvisaties van vooral Joris en Finoulst voldeden aan de hoogste normen van de meest veeleisende concertbezoeker.

Misschien dat een scout van komende festivals zoals Gent Jazz of Jazz Middelheim zich incognito onder het publiek bevond en zijn plan trekt, zodat deze formatie ook daar het publiek versteld doet staan. Dat kunnen bezoekers van dit zalige concert in de Singer garanderen.

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

Het Tim Finoulst Trio feat. Bert Joris speelt de komende tijd nog in de Lokerse Jazzklub (11 april), op Appeltuinjazz in Leuven (30 mei) en op Jazz Tienen (21 juli).

Labels: ,

(Cees van de Ven, 27.2.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.