Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Ongrijpbaar vloeiend

Ghost in the Machine, donderdag 30 januari 2020, JazzCase, Dommelhof, Pelt

'Ghost in the Machine' is een creatie die de grenzen opzoekt tussen concert, muziektheater en videoperformance. De voorstelling, een samenwerking tussen JazzCase en de kunstenwerkplaats C-Takt, gaat over de stad en haar wisselende verschijningsvormen. De stad als wereld van stenen, wereld van mensen, wereld van planten en dieren.

Stijn Grupping creëert met videobeelden een ongrijpbare persoonlijkheid die door de stad beweegt. Dat doet hij met behulp van drones die zich net boven ooghoogte bewegen. Door middel van compositing zet Grupping de beelden tijdens de performance om in een nieuwe realiteit. De muzikanten, Han Stubbe en Hannes d'Hoine, maken een live-soundtrack met contrabas, klarinet en elektronica. De stadsgeluiden klinken door als onderlaag. Ze manipuleren het akoestisch geluid en hun instrumenten verregaand.

Met software als modulaire synthesizers, field recordings, tapemanipulaties en traditionele gitaareffecten creëren Stubbe en D'Hoine een klankwereld waarin de spanning tussen digitaal en analoog ook in de muziek terugkomt. Ze laten zich daarbij inspireren door jazz, ambient, musique concrète, klassieke muziek en experimentele rock.

Concertfoto's: Cees van de Ven

Labels: , ,

(Cees van de Ven, 7.2.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.