Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Muzikale happening

Steven De bruyn & Jasper Hautekiet, 25 januari 2020, De Singer, Rijkevorsel

Het concert van Steven De bruyn (zonder hoofdletter inderdaad) en Jasper Hautekiet werd een muzikale happening in een volgelopen De Singer. Volgelopen met een luistergierig publiek, dat er de livepresentatie van De bruyne's nieuwste cd 'The Eternal Perhaps' kwam beleven.

Het bleek dé manier om de kater van de afwijzing van het door De Singer ingediende subsidieverzoek voor even te verdringen. Met een collectie mondharmonica's, pedaaleffecten en loops passeerden klanken, klankclusters, repetitieve grooves, ritmes, blues, funk en jazz de revue. Dit met totale beheersing en kennis van zaken voor wat betreft de inzet van elekronica.

Overduidelijk werd de muzikale en ongetwijfeld ook persoonlijke chemie gehoord en gevoeld tussen De bruyn en Hautekiet. De rode draad door het concert was de blues, het idioom dat onmiskenbaar deel uitmaakt van De bruyns DNA. Dat geldt overigens ook voor zijn adagium dat een mens nooit is uitgeleerd en dat er altijd weer nieuwe uitdagingen blijven voor nader onderzoek. Het helpt De bruyn om via zijn instrument zijn muzikale identiteit en verhaal eigenzinnig uit te dragen.*

Voordat als dank voor het enthousiaste publiek de toegift klonk, stelde Steven De bruyn met stemverheffing dat dit zo gewaardeerde en geliefde podium De Singer absoluut behouden moet blijven. En men voor steun in welke vorm ook op hem kan rekenen.

* Bekijk in dit verband de video 'Special Harmonica Tunings & Sounds with Steven De bruyn'.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert door Cees van de Ven.

Labels: ,

(Cees van de Ven, 31.1.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.