Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Zlatko Kaučič & Tomaž Grom - 'The Ear Is The Shadow Of The Eye' (Sploh, 2019)

Opname: februari-maart 2019

Deze cd is een fascinerende experimentele, electro-akoestische, free-jazz cd, die me de rest van het nog prille 2020 zeker zal bijblijven. Het ontwerp van de het cd-hoesje bracht me geen informatie waar men veel verder mee komt qua duiding, maar de liner notes door Luka T. Zagoričnik geven inzicht in heden en verleden van Zlatko Kaučič (percussie, objecten, citer) en Tomaž Grom (contrabas, stem).

Zij speelden in 2010 al eens als duo op het Mariborng Festival en na negen jaar waarin ieder zijn eigen weg ging, kwamen ze samen om de verworvenheden van hun individuele parcoursen en ieders progressie als creatief kunstenaar tot klinken te brengen op deze cd. Individueel en als duo. Ritmisch, pulserend, in dialoog en monoloog, interactief en met verbazingwekkende geluidsimprovisaties.

Dat alles maakt 'The Ear Is The Shadow Of The Eye' tot een luisterervaring van jewelste en dwingt de luisteraar tot onontkoombare focus op wat hem of haar ter oren komt. Free jazz in Slovenië verdient alle aandacht, dat hebben Grom en Kaučič met deze cd wel bewezen.

Klik hier om dit album te beluisteren.

Labels:

(Cees van de Ven, 25.1.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.