Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Eddie Daniels - 'Heart Of Brazil' (Resonance, 2018)

Opname: april-juli 2017

Eddie Daniels is een jazzklarinettist in de traditie Artie Shaw-Buddy DeFranco. Qua zuiverheid, precisie en virtuositeit stonden en staan deze mannen op eenzame hoogte. In zijn interpretatie van de muziek van de Braziliaanse componist Egberto Gismonti benadrukt Daniels dan ook de elegante kant van diens werk. 'Heart Of Brazil' heeft meer met de erfenis van het Iberisch schiereiland dan met die van het Afrikaanse continent van doen.

Daniels en producer George Klabin hebben een selectie gemaakt van het oeuvre dat Gismonti in de jaren zeventig en tachtig schreef. 'Folia' wijkt in zoverre van de weinig opbeurende braafheid af dat het verschillende stadia van intensiteit en ritmiek doorloopt. Solist, strijkers en slagwerk weten nochtans een solide eenheid te bewaren.

Ook op tenorsax houdt Eddie Daniels zich in. Je associeert hem hier wellicht met Stan Getz - niet zo vreemd gezien diens rol in de bossanovarage. Maar ik hoor meer de Getz van 'Focus', met de strijkers.

Achtergrondmuziek heeft niet zo mijn interesse, maar ik denk dat 'Heart Of Brazil' het in deze categorie niet slecht gaat doen.

Klik hier een track te beluisteren van dit album: 'Lôro (Parrot)'.

Labels:

(Eddy Determeyer, 4.8.18) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.