Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws / Vooruitblik
Corrie van Binsbergen maakt compositie voor jarige Westergasfabriek


Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Westergasfabriek in Amsterdam schreef Corrie van Binsbergen de compositie 'Fifteen', een speciale muzieksuite bestaande uit 15 korte delen. De première van deze suite is op zondag 8 april in Pacific Parc op het terrein van de Westergasfabriek. 'Fifteen' wordt uitgevoerd door Vanbinsbergen Playstation. Het concert begint om 16.30 uur. De toegang is gratis.

Stadsdeel Westerpark Amsterdam is de opdrachtgever van de compositie. Gitarist en componist Corrie van Binsbergen is al meer dan 20 jaar werkzaam in de nabijgelegen Staatsliedenbuurt, waar zij in het verleden onder meer de succesvolle muziekavonden programmeerde in Zaal 100 in de Wittenstraat.

Van Binsbergen heeft zich laten inspireren door objecten, gebeurtenissen en mensen die een directe lijn hebben met de Westergasfabriek. De delen 'The Floating Wedding Dress' en 'Statue With Red, Yellow And Blue' verwijzen naar gelijknamige kunstwerken in het Westerpark. 'Cat’s Funeral' is een ode aan haar kat Joop, die Van Binsbergen na zijn dood begroef in het park voor de verbouwing. 'The Fastest Talking Man In Town' verwijst naar Matthijs van Nieuwkerk, die sinds jaar en dag De Wereld Draait Door presenteert op het terrein van de Westergasbriek.

Foto: Cees van de Ven

Labels:

(Maarten van de Ven, 20.3.18) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.