Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Naar een hoger niveau

Eve Beuvens & Mikael Godée Quartet, donderdag 22 februari 2018, JazzCase, Dommelhof, Neerpelt

Het Belgisch-Zweedse kwartet Eve Beuvens & Mikael Godée was op 22 februari te gast bij JazzCase in Dommelhof. Pianiste Eve Beuvens, een leerling van onder meer Nathalie Loriers, kennen we van haar trio met Jannick Peeters en Lionel Beuvens. In Dommelhof deelde ze het podium met de Zweedse muzikanten Mikael Godée op sopraansax, Magnus Bergström op contrabas en Johan Birgemius op drums.

Het repertoire van het kwartet bestond uit nummers van het album 'MFQ' en nieuwe nummers die later dit jaar op cd zullen verschijnen, composities van zowel Beuvens als van Godée. De nummers vloeiden naadloos in elkaar over.

Tijdens het hele concert was er sterk samenspel tussen de sopraansax en piano, geruggensteund door een subtiele ritmesectie. Het was musiceren op hoog niveau met mooie, gepolijste en melodische composities, die erg in de smaak vielen bij het publiek. Soms ook wel iets te gaaf en voorspelbaar. Alhoewel de saxpartijen van Mikael Godée heel subtiel waren, misten ze soms dat tikkeltje originaliteit om ze sprankelend en avontuurlijk te maken.

Hield Godée zich bewust bescheiden om alle aandacht en ruimte te geven aan de pianopartijen van Eve Beuvens? Zij ging voluit met een opvallend gevarieerd, onstuimig en bovenal open pianospel. Een openheid die zich uitte in een zekere vrijheid, spontaniteit en expressieve frisheid, waarmee ze het concert naar een hoger niveau tilde.

In zijn totaliteit genoten we van een sterk concert met heldere en duidelijke composities, die enthousiast, fris en speels werden neergezet.

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

Labels:

(Robert Kinable, 11.3.18) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:
Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.