Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Het spelplezier van een twintigjarige

Mike Mainieri & Marnix Busstra's Old School Band, dinsdag 20 maart 2018, Cultuurschip Thor, Zwolle

Vorige week dinsdag begon de minitour van de Marnix Busstra Old School Band, samen met de legendarische vibrafonist Mike Mainieri (Steps Ahead). Voor de bijna 80-jarige Amerikaan een hernieuwde kennismaking met de gitarist met wie hij in 2008 het album 'Twelve Pieces' opnam.

In de uiterst sfeervolle ambiance van cultuurschip Thor was het nog een beetje aftasten; de primeur van de tour en het gemis van de zieke organist Eric van de Bovenkamp maakte dat de band wat gehandicapt klonk en nog niet helemaal los ging. Nog een beetje op zeker spelen.

De band putte grotendeels uit het repertoire van de laatste cd van Marnix Busstra ('Medium Rare', 'Ten Euro Skunk'), afgewisseld met een paar 'klassieke' Steps-nummers, zoals 'Islands'. De relaxte grooves waren aangenaam en strak, de melodieën fantasierijk.

Het is mooi te zien, en te horen, hoe uiterst smaakvol Mainieri de bandsound aanvult en versterkt met melodische lijnen, heerlijk rijke harmonieën en speelse ritmes. Het gemak waarmee hij zich centraal in de band mengt is verbluffend, met het spelplezier en de energie van een 20-jarige.

Klik hier voor foto's van dit concert door Maarten Jan Rieder.

Labels:

(Geert Topper, 27.3.18) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.