Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Jazzradio
Jazz Rules #145-146


In aflevering 145 van Jazz Rules hoor je nieuwe muziek van Bram Weijters Crazy Men. De band is momenteel op tournee door Vlaanderen met als uitgangspunt het cultalbum 'Here Comes The Crazy Man' van Koen De Bruyne en de Belgische jazzrock en fusion uit de jaren zeventig.

Mephiti is de groep van saxofonist Erik Bogaerts. Zij brengen in maart een gloednieuw album uit en je hoort er al enkele nummers uit. Verder in primeur een track uit de nieuwe, nog te verschijnen plaat van Flat Earth Society. Eind vorig jaar verscheen 'Le Voyage' van het Filippo Bianchini Quartet. Dit is een tribute aan Salvatore Adamo, met onder anderen Nicola Andrioli op piano, Jean-Louis Rassinfosse op bas en Jean-Paul Estiévenart op trompet.

Close Up 5 is een nieuw project van basklarinettist, trombonist en componist Claude Evence Janssens, met onder meer Michel Paré op trompet en Jean-Philippe Collard-Neven op piano. En last but not least het gloednieuwe album van het Bobo Stenson Trio. Dat heet 'Contra La Indecision' en is uitgebracht door ECM.

Klik hier om Jazz Rules #145 te beluisteren.

'When The Birds Leave' is het nieuwe album van saxofonist Robin Verheyen. Hij verzamelde hiervoor een aantal New Yorkse muzikanten om zich heen, met een grote staat van verdienste: pianist Marc Copland, bassist Drew Gress en drummer Billy Hart. Binnenkort komt dit kwartet zijn nieuwe album voorstellen in België. Je hoort ook nog een paar vroegere nummers van Robin Verheyen.

'Inenen' is de nieuwste productie op het label Solidude Records. Het is een album van het Gentse trio Bestiaal. Dat bestaat uit gitarist Jakob Haeghebaert, bassist Sebastiaan Gommeren en drummer Sebastiaan Vekeman. Laatstgenoemde zorgde voor alle composities en Bestiaal stelt het album binnenkort ook voor op drie locaties, waaronder in Gent.

Verder hoor je muziek van Octurn ('Songbook Of Changes'), Rudresh Mahanthappa's Indo PAK Coalition en Henri Texier. Het nieuwe album van de Franse bassist Texier heet 'Sand Woman' en ook zijn zoon, saxofonist Sebastien Texier, speelt erop mee.

Klik hier om Jazz Rules #146 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 5.2.18) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.