Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Rinus Groeneveld - 'MeWe Regroovable' (eigen beheer, 2017)


Met zijn nieuwe album borduurt saxofonist Rinus Groeneveld voort op de richting die hij ooit met Greenfield insloeg. Een poppy mix van jazz, funk en r&b. Maar waar Groeneveld zijn instrument vroeger ondergeschikt placht te maken aan het groepsgeluid, staat de saxofoon hier meer centraal. Hij schaamt zich daarbij niet voor zijn idolen: Dexter Gordon (in het 'Sidewinder'-achtige 'Joy Rider') en Pharoah Sanders ('Anthem' en uiteraard de Sanders-compositie 'Thembi').

Net zo eclectisch goochelt hij met stijlen. Vroeger had hij nog wel de neiging in zijn eentje een Tower Of Power neer te zetten, hier horen we hem de ruimte verkennen in de spleten tussen jazz, latin, hiphop en meer eigentijdse r&b. Een beetje het terrein dat ooit door DJ Guru en Us3 in kaart werd gebracht. Daar is wat mij betreft overigens nog niet alles over gezegd.

'MeWe' is een studioplaat, wat onder meer geresulteerd heeft in kleine ritmische verstoringen en verschuivingen in 'Filthy McNasty'. Geen ramp hoor, uiteindelijk komt het liedje weer op z'n pootjes terecht.

Labels:

(Eddy Determeyer, 3.2.18) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.