Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Thomas Fonnesbaek & Justin Kauflin - 'Synesthesia' (Storyville, 2017)

Opname: 14-15 juni 2017

Wie zich Justin Kauflin herinnert uit de documentaire 'Keep On Keepin’ On' uit 2014, over zijn relatie met zijn mentor, de dodelijk zieke trompettist Clark Terry, zal hem hier niet meer terug kennen. Zo onzeker en zenuwachtig als de pianist daarin overkwam, zo krachtig en zelfverzekerd speelt hij hier.

Let alleen eens op zijn pedaalgebruik - en dan die timing, perfect in synch met die van bassist Thomas Fonnesbaek. De Zweed is een duivelskunstenaar, een tovenaar met kleuren die zijn instrument in alle toonaarden laat zingen. Ik moest denken aan Scott LaFaro, ook zo levendig, ook zo'n briljante technicus.

De muzikanten zijn twee rotsen in de branding die je ene moment ziet, om ze het volgende ogenblik weer uit het oog te verliezen. Maar wanneer het erop aankomt zijn ze er. Je kunt je hier bijna geen drummer bij voorstellen, dat zou onherroepelijk op een crowd uitlopen. De heren leveren ook nog eens prima werk als schrijvers van pakkende melodieën. Dit is zeer zeker niet een van de minste jazzalbums van het afgelopen jaar.

Labels:

(Eddy Determeyer, 23.1.18) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.