Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Netjes wachten op groen

Nunes Vaz, Van Ruller & Van der Feen, woensdag 27 september 2017, Brouwerij Martinus, Groningen

Op papier ziet het er wellicht wat onevenwichtig uit, de combinatie trompet-gitaar-contrabas. In de praktijk klonk het trio Nunes Vaz-Van Ruller-Van der Feen hecht en uitgebalanceerd. Op zich dus al een prestatie – helemaal wanneer je bedenkt dat dit een debuut was.

Het jonge trompetfenomeen Gidon Nunes Vaz (26) had qua volume en dynamiek geen problemen met deze snarenspelers. Hij blies trefzeker, ingetogen en warm en met name op bugel liet hij horen dat wijlen Kenny Dorham voor hem een inspiratiebron was en is. Er lagen dan ook een aantal composities van KD op de lessenaars. Maar Nunes Vaz wist ook een bugelgeluid uit zijn trompet te halen, getuige zijn fluwelen en genuanceerde vertolking van 'We’ll Be Together Again'. In dat nummer werden we tevens vergast op een wonderschoon gestreken bassolo van Van der Feen.

Qua structuren heeft de contrabas in dit trio een spilfunctie. Daar geeft hij dan de contouren van aan en zorgt tevens voor de rustpunten. Nestor Van Ruller voelde zich als een vis in dit door guppy's gedomineerde water. Zijn beweeglijke, avontuurlijke solo in Duke Pearsons 'Janine' was een hoogtepunt van de avond.

Ondertussen was het eerlijk gezegd toch wel een braaf stelletje dat nergens buiten de lijntjes kleurde – maar misschien had dat te maken met de prilheid van het concept. Ik zie deze heren nog niet zo gauw door rood rijden. En al helemaal niet zonder achterlichtje.

Klik hier voor foto's van dit concert door Willem Schwertmann.

Labels:

(Eddy Determeyer, 8.10.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.