Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #123-124


Binnenkort zijn er in Gent opnieuw de Ham Sessions. Organisator Michel Mast komt het programma toelichten bij Dirk Roels. In Jazz Rules #123 hoor je muziek van de bands die er zullen spelen, waaronder Chris Joris Home Project feat. Naima, Les Chroniques de l'Inutile, Brain//Child, Ben Sluijs Quartet en Mark Schilders.

Nieuwe muziek van i.f.o., het duo van pianist Alex Koo en drummer Attila Gyàrfàs. Ze toeren momenteel door Vlaanderen.

De Amerikaanse pianist Craig Taborn heeft een nieuw album samen met saxofonist Chris Speed, bassist Chris Lightcap en drummer Dave King. Je hoort een paar nummers van dit album, 'Daylight Ghosts' (ECM).

Klik hier om Jazz Rules #123 te beluisteren.

In aflevering 124 ontvangt Dirk Roels de manager van het Gentse platenlabel El Negocito Records in de studio: Rogé Verstraete. Daar zijn alweer verschillende nieuwe releases op uitgebracht. Je hoort nieuwe muziek van het trio Paul Van Gysegem/Chris Joris/Patrick De Groote, van het trio Charles Gayle/Manolo Cabras/Giovanni Barcella en van het kwartet Llop van saxofonist Erik Bogaerts, gitarist Benjamin Sauzerau, bassist Brice Soniano en drummer/vocalist Jens Bouttery.

Verstraete is ook organisator van het Citadelic Summer Festival Ghent, dat intussen aan zijn tiende editie toe is. Het loopt van 31 mei tot en met 5 juni in het Gentse Citadelpark. Op 2 en 3 juni is er Jazzcase in het Dommelhof in Neerpelt, want ook dat festival blaast tien kaarsjes uit. Je komt alles te weten over de verschillende concerten op deze festivals. Muziek van o.a. Moker, Lilly Joel en De Beren Gieren. Daarnaast En Rogé heeft ook twee favoriete jazz classics meegenomen naar de studio.

Klik hier om Jazz Rules #124 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 27.5.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.