Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Nederlands jongste jazzsextet wint Youth Competition Festival 2017


De nieuwe Haagse formatie Jazz Residence heeft afgelopen zondag de finale gewonnen van een belangrijk jazzconcours in Roemenië, dat dit jaar voor de vierde keer werd georganiseerd in Târgu-Mureș.

Het sextet onder leiding van Erwin Hoorweg bestaat uit Sergio Abdoelrahman (piano), Olivier van Niekerk (gitaar), Roeland Schuijren (drums) en Nick Verschoor (bas), versterkt met violisten Bugra Yuzuguldu en Drummado Wijnhamer. Zij vertegenwoordigden de School Voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium en waren door een jury uitgenodigd om naar Roemenië te komen naar aanleiding van hun inzending.

Het niveau van de kandidaten was dit jaar opvallend hoog, maar na de overtuigende uitvoeringen van 'Giant Steps' en 'Brazilian Love Affair' was de jury unaniem in haar oordeel. Zij prees de groep om de arrangementen, originaliteit, solo's en muzikaliteit en was onder de indruk van de leeftijd van de piepjonge muzikanten (14-17 jaar). "Was de gemiddelde leeftijd vorig jaar al gezakt naar twintig, dit jaar duiken we daar ruim onder," zo werd gezegd. 'Deze jongens moeten goede begeleiding hebben en uitstekende docenten', aldus het juryrapport.

Een groot compliment voor de Jong Talenten Afdeling van het conservatorium, waar men uiteraard erg trots is op de studenten die deze geweldige prestatie vooral zelf hebben neergezet. De jonge musici hebben naast een fraaie bokaal ook een leuk geldbedrag gewonnen, waarmee ze na de zomer plannen voor hun eerste cd hopen te verwezenlijken.

Labels:

(Donata van de Ven, 16.5.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.