Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Heerlijke luisterliedjes

Becca Stevens Band, vrijdag 26 mei 2017, Paradox, Tilburg

De uit Brooklyn, New York afkomstige zangeres Becca Stevens bezoekt dit jaar de grote jazzfestivals in Europa om haar nieuwe album 'Regina' te promoten. Maar eerst staat ze in het onvolprezen Tilburgse Paradox, voor haar enige clubconcert in Nederland. Kunnen we alvast genieten. Stevens is strikt genomen geen jazzzangeres. Haar stem en haar nummers wortelen daarvoor te diep in de Amerikaanse roots van country, Americana en folk. De jazz en de blues zijn echter nooit helemaal buiten beeld.

Al die stijlen smeedt Stevens tot een aantrekkelijk en eclectisch geheel aaneen, leidend tot fijne luisterliedjes, waarbij zij zich overigens vrijwel altijd laat vergezellen door de zang van bandleden Liam Robinson (verder verantwoordelijk voor de toetsen) en bassist Chris Tordini.

Mooie luisterliedjes, die echter ook meestal een andere kant in zich bergen. Stevens heeft zeker ook oog voor de weemoed, de melancholie en - zo u wilt - de duisternis. Het zit in haar teksten, maar het zit ook in de arrangementen. Hoe melodisch ook, in haar liedjes zit ook altijd iets onbestemds, iets dat verstorend werkt op de harmonie.

De nummers komen bijna allemaal van het nieuwe album. Titelnummer 'Regina' is een kwetsbare ballade in de traditie van de beste folk met Stevens zelf op mandoline. 'The Muse' is een al even ingetogen compositie, terwijl 'Well Loved' geldt als een klinkende ode aan de liefde, met een prachtige tweede en derde stem. Uitschieter richting de rock is Stevens' ode aan wijlen Freddy Mercury, toepasselijk 'Mercury' geheten. Het refrein luidt, hoe kan het ook anders: "I want it all and I want it now." Het is duidelijk niet het sterkste nummer. Het rocken is niet echt helemaal haar ding, ze is er naar eigen zeggen niet cool genoeg voor. Dat zijn haar woorden, maar zeker is wel dat Stevens het best op haar plek is met kleine liedjes die er zijn om te raken. Dus heeft u de kans deze zomer, ga dan zeker luisteren naar deze bijzondere band.

Klik hier voor foto's van dit concert door Donata van de Ven.

De Becca Stevens Band treedt op 8 juli op tijdens het North Sea Jazz festival en op 6 augustus tijdens Jazz Middelheim.

Labels:

(Ben Taffijn, 31.5.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.