Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Rein Godefroy Trio – 'It Will Come' (Safe Sound, 2017)

Opname: 2017

Pianist Rein Godefroy groeide op in een familie van klassieke musici. Dat leidde ertoe dat hij als vierjarig jochie al achter de piano zat. Na verloop van tijd richtte hij zich meer op de jazz. Hij studeerde op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij pianisten als Rob van Bavel en Juraj Stanik en slaagde zeer eervol.

Op zijn onlangs uitgebrachte debuut cd 'It Will Come' zijn onmiskenbaar klassiek georiënteerde, melodische motieven te beluisteren in zowel de improvisaties als composities, die allen door hemzelf geschreven zijn. Daarnaast zijn jazz-, latin- en rockinvloeden ontegenzeggelijk in grote mate aanwezig.

Het trio vormt met de voortreffelijke bassist Guus Bakker en idem dito drummer Pim Dros een zeer goed ingespeeld en homogeen geheel en sluit naadloos aan bij het moderne jazz trio-idioom van grootheden als Bill Evans, Keith Jarrett en Chick Corea. Daarnaast schuwt het drietal de ritmische, funky patronen van Ahmad Jamal en Ramsey Lewis niet.

Het album omvat prachtig ingetogen composities – 'It Will Come', 'Moon', 'Uninvited' naast pittige rockachtige nummers, zoals 'Blinkert', 'Knit Knat' en 'Cycle'. Godefroy etaleert op dit album een open, heldere speelwijze, een groot gevoel voor melodische improvisaties en een niet geringe technische kwaliteit. Het Godefroy Trio is een aanwinst in Nederland jazzland en – natuurlijk – verderop.

Klik hier om dit album te beluisteren.

Labels:

(Jacques Los, 23.5.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.