Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #118-119


In Jazz Rules #118 komt gitarist, componist en althoornist Mathias Van De Wiele het nieuwe album van Wheels voorstellen in de studio bij Dirk Roels. Wheels is het trio met Van De Wiele, bassist Manolo Cabras en drummer Jakob Warmenbol. Het album, 'Souletude', verscheen onlangs bij El Negocito Records. Maar Mathias kennen we ook van de band Moker.

De soloplaat 'Piano E Forte' van pianist Bram De Looze is verschenen bij Outhere Music. Je hoort er een aantal stukken uit. Ook aandacht voor 'JK's Kamer', dat is de soloplaat van multi-instrumentalist en euphoniumspeler Niels Van Heertum. Hij is bekend van onder andere Book Of Air, Ifa Y Xango en Linus/Ökland/Van Heertum.

De Duitse componist en vocalist Theo Bleckmann nam voor ECM het album 'Elegy' op. Met niemand minder dan Shai Maestro, Ben Monder, Chris Tordini en John Hollenbeck.

Klik hier om Jazz Rules #118 te beluisteren.

In aflevering #119 een vooruitblik naar twee Gentse festivals: de Ham Sessions, met onder andere het Ben Sluijs Quartet en Compro Oro, en het Citadelic Summer Festival Ghent, met onder meer Mark Turner, Al Foster en Paul Van Gysegem.

Toetsenist Gilles Vandecaveye en bassist Kobe Boon van het jonge Gentse trio Steiger komen in de studio bij Dirk Roels uitleg geven over hun nieuwe album 'And Above All', die onlangs uitkwam bij El Negocito Records.

Ook nieuwe muziek van een Belgische top bigband: de Bravo Big Band. Hun album 'Another Story' is uit bij Soul Factory Records. Het Scandinavisch-Britse trio Phronesis nam een album op met de Frankfurt Radio Big Band. Daarnaast aandacht voor John Coltrane. Het is bijna een halve eeuw geleden dat de jazzlegende stierf.

Klik hier om Jazz Rules #119 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 13.4.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.