Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #116-117


Jazz Rules #116 is een live-uitzending vanuit De Krook, de nieuwe stadsbibliotheek in Gent. Op het openingsfeest daarvan ontvangt Dirk Roels gasten als bassist Dries Geusens, saxofonist/fluitist Manuel Hermia en contrabassist Manolo Cabras.

Dries Geusens heeft het over Nordmann Plays Dementia. Zijn band Nordman is momenteel op tournee met JazzLab Series en speelt livemuziek bij de horrorfilm uit 1955. Manuel Hermia heeft net een nieuw album uit met Orchestra Nazionale Della Luna, een kwartet met onder anderen toetsenist Kari Ikonen, bassist Sébastien Boisseau en drummer Teun Verbruggen. Manolo Cabras is nog aan het toeren met zijn eigen kwartet met het album 'Melys In Diotta'.

Het duo Hermia-Cabras speelt ook een liveset voor publiek, in de nieuwe radiostudio van Urgent FM - de thuisbasis van Jazz Rules.

Klik hier om Jazz Rules #116 te beluisteren.

In aflevering 117 ontvangt Dirk Roels in de studio toetsenist Bram Weijters en de Amerikaanse trompettist Chad McCullough uit Chicago. Ze toeren momenteel door Vlaanderen met hun nieuwe duoplaat 'Feather' en komen die presenteren in de studio.

Het programma van Gent Jazz Festival is deze week voorgesteld. Het festival loopt van 7 tot en met 15 juli op de Bijlokesite. Je hoort onder andere muziek van Hoera, Makaya McCraven, Enrico Rava en Shabaka And The Ancestors. Al deze muzikanten komen deze zomer naar het festival.

Wheels is het trio van de Gentse gitarist Mathias Van De Wiele, bassist Manolo Cabras en drummer Jakob Warmenbol. Hun nieuwe album 'Souletude' verscheen zopas bij het Gentse label El Negocito Records.

Verder hoor je nieuwe muziek van het septet van de Noorse componist en bassist Mats Eilertsen en livemuziek van pianist Bram De Looze en gitarist Hans Van Oost, opgenomen in de mobiele jazzclub van Opatuur in Gent.

Klik hier om Jazz Rules #117 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 1.4.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.