Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Simone Honijk – 'From This Moment On' (eigen beheer, 2016

Opname: 5-6 maart 2016

Op late leeftijd (38) heeft Simone Honijk dan toch eindelijk besloten haar carrière een andere wending te geven en te kiezen voor de vocale jazz. Die keuze is beslist geen slechte. Na het conservatorium en (gast)lessen van onder anderen Greetje Kauffeld en Deborah Brown heeft ze een vaste plek gevonden op de jazzpodia en jazzfestivals.

Na reeds twee cd's te hebben uitgebracht, is inmiddels haar nieuwste album 'From This Moment On' verschenen. De cd is een mix van enkele standards en originele composities van Honijk, Dirk Balthaus, Thomas Winther Andersen, Clare Fisher, Joe Henderson en Kenny Kirkland.

De cd opent met Honijks compositiedebuut 'Astronaut', waarin meteen haar zangkwaliteit tot uiting komt: een warme stem, soepel en swingend fraserend, met een groot gevoel voor timing. Dus dat hakt er al in. In de goede zin welteverstaan. De gehele cd weet Honijk dat hoge niveau te handhaven, waarbij nadrukkelijk vermeld moet worden dat het begeleidend trio – pianist Balthaus, bassist Anderson en drummer Niek van Wiggen – haar meer dan adequaat begeleidt.

Solistisch valt er ook nog te genieten van de glasheldere pianosolo's van Balthaus, het strak plukkende basspel van Andersen en gastsoliste Ellister van der Molen op bugel of trompet. Ze toont een goede beheersing op haar instrument en soleert beheerst en uiterst melodieus, zelfs in het razendsnelle titelstuk van de cd.

Het is goed dat Simone Honijk de carrièreswitch heeft gemaakt, want dat heeft voor jazzminnend Nederland deze verrassende cd opgeleverd.

Klik hier om een track van dit album te beluisteren: 'Astronaut'.

Labels:

(Jacques Los, 7.4.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.