Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik / Jazztube
Jubilerende Available Jelly op tour


Het roemruchte eclectische ensemble Available Jelly bestaat dit jaar 40 jaar. Een mooie gelegenheid voor een tournee! Dit keer met founding father - en broer van Michael - tubaspeler Gregg Moore in de gelederen. Dat is zeer bijzonder, want Available Jelly speelde de laatste jaren in deze originele bezetting alleen in de Verenigde Staten.

Naast Greg en Michael Moore (sax, klarinet) bestaat deze line-up uit Eric Boeren op cornet, Wolter Wierbos op trombone en Michael Vatcher op percussie. De bekende en geliefde brassband, opgericht door Gregg Moore in Salt Lake City, is vanaf het begin van de jaren tachtig gevestigd in Amsterdam en kende de afgelopen 35 jaar diverse bezettingswijzigingen.

Available Jelly heeft een brede kijk op muziek. Op een geheel eigen wijze wordt met allerhande genres van binnen en buiten de jazz en geïmproviseerde muziek omgesprongen. Daarbij is nooit sprake van pastiches of een collage-achtige aanpak. Steeds wordt de essentie uit de muziek gepuurd en in een eigentijds licht geplaatst. Available Jelly kan rauw en uitgelaten klinken, maar ook verfijnd en ingetogen. Hecht samenspel, een rijk klankenpalet, doorgewinterde solisten en een ongebreidelde speeldrift maken een concert van Available Jelly steeds tot een muzikaal feest.

De tour begint op woensdag 1 maart met een concert bij stichting Jazz & Impro Nijmegen (JIN) in Brebl.

Speellijst
01-03   Brebl, Nijmegen
03-03   Bimhuis, Amsterdam
05-03   Jazz Inverdan, Zaandam
10-03   De Pletterij, Haarlem
11-03   Plusetage, Baarle Nassau
15-03   Paradox, Tilburg

In de Jazztube hiernaast een liveopname uit 2011 van Available Jelly in de oerbezetting, in The Hideout, Chicago.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 1.3.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgi├ź
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.